BlueSolar

Algemeen

Alle toe te passen materialen voldoen aan de hoogste kwaliteits- en gezondheidseisen, aan de richtlijnen van het bouwbesluit voor permanente bouw en aan de energieprestatienorm Klasse A+ (EPG<0,4). Bij de keuze van mindere kwaliteit zijn besparingen tot 35% mogelijk.

Fundering

Deze bestaat uit een EPS fundering waarop de beganegrondvloer met verzinkt stalen frame op de juiste hoogte wordt geplaatst. Afhankelijk van de bodemgesteldheid en constructieve eisen, worden optioneel betonnen heipalen of Krinner schroefpalen toegepast.

Beganegrondvloer

Deze bestaat uit een sandwich systeemvloer dik 250mm (RC>6,5) die aan de onderzijde van een waterdichte afwerking en verzinkt stalen frame is voorzien De bovenzijde wordt afgewerkt met een minerale afwerkvloer voorzien van vloerverwarming. Hierover kan een afwerking naar keuze worden aangebracht.

Buitenwanden

De sandwich buitenwanden met een RC 6,9 zijn samengesteld uit EPS gevelpanelen dik 250mm. De sandwich gevelpanelen zijn standaard voorzien van een witte coating en kunnen naar keuze voorzien worden van een sierpleister, stucwerk, hout, steen, en/of structuurpanelen.

De binnenzijde wordt voorzien van een dampdoorlatende vochtbestendige gewapende megacell vezelplaat dik 12mm, met minerale, sterke schimmelwerende en brandwerende eigenschappen.
De naden worden tijdens montage onderling verlijmd.

Gevelkozijnen

Gevelkozijnen zijn kwalitatieve duits geproduceerde houten of kunststof kozijnen met 3-voudig isolatieglas 4-18-4-18-4 met een gemiddelde Ug 0,90W/m2K, gemonteerd volgens voorschriften van de fabrikant. Waar nodig wordt 2-zijdig gelaagd glas opgenomen. Naast de zeer goede isolerende eigenschappen hebben deze kozijnen ook een goede geluidsisolatie tot 41dB.
Optioneel is zonwerend glas of buitenzonwering toepasbaar.

Dak

De sandwich dakconstructie dik 250mm (RC 6,9) met overstek en luifel, is aan beide zijden wit gespoten en aan de bovenzijde voorzien van een waterdichte coating of kunststof dakbedekking.
De sandwich dakconstructie kan optioneel van een EPS afschotlaag, leien of geprofileerde dakplaten worden voorzien. Opstanden en gootconstructie vormen dan met hemelwaterafvoeren een integraal onderdeel van het dak.

Binnenwanden en kozijnen

De binnenwanden worden gevormd door een verzinkt metalframe waarop aan beiden zijden een milieuvriendelijke, vochtbestendige brandwerende Megacell vezelplaat dik 10mm met daartussen minerale wol als geluidisolatie. Bij sanitaire ruimtes wordt een vezelplaat van 15mm toegepast. Binnenkozijnen en deuren zijn van hout, in stompe of opdek uitvoering, voorzien van kwaliteits hang- en sluitwerk.

Sanitaire ruimten

Toilet en badkamers worden voorzien van modern sanitair en eerste klas keramiek tegelwerk op vloer en wanden. Tegelhoogte in de badkamers tot plafond en in de toilets tot 150cm + vloer. Sanitair is fabrikaat Gerberit of gelijkwaardig, voorzien van Grohe (thermostaat) kranen, douche op glijstang en hardglazen douchewand.

Afbouw en Afwerking

De binnenwanden worden (met uitzondering van tegelwerken) afgewerkt met een witte dekkende verf of spacklaag.